naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / 10 mei 2017: Workshop "Doof? Empower je kind" door Ilse Jobse 

10 mei 2017: Workshop "Doof? Empower je kind" door Ilse Jobse - Nieuws

24 april 2017Ilse Jobse, zelf doof, NGT-docent, opvoedcoach en voetreflextherapeut, deelt haar ervaringen met de opvoeding van dove kinderen. Je dove kind is soms net wat minder weerbaar dan de horende kinderen in jullie omgeving, net wat minder handig als het over conflicten en relaties gaat. De sociaal-emotionele ontwikkeling van dove kinderen verloopt doorgaans dan ook anders dan die van horende kinderen.

Afbeelding: 10 mei 2017: Workshop Als je minder toegang hebt tot gesproken taal heb je bijvoorbeeld ook minder toegang tot de sociale “lessen” die een horend kind spelenderwijs meekrijgt. Van ouders, van broertjes en zusjes en van anderen in de omgeving. Dat heeft invloed op hoe je dove kind in de wereld staat, maar ook op hoe het naar zichzelf kijkt. In dat opzicht heeft je kind dus een steuntje in de rug nodig. Want je wilt voor je dove kind ook dat het weerbaar, zelfstandig en bovenal gelukkig wordt. Je helpt je kind niet door alles altijd maar voor hem op te lossen, maar wel door hem te ondersteunen in het zelf oplossen van zijn of haar problemen.

Ilse laat tijdens de workshop zien, hoe je je kind kunt empoweren en gaat met ons in gesprek, waarbij vragen natuurlijk welkom zijn.

Datum: 10 mei 2017
Tijd: 19u30-21u30
Locatie: Randhoeve 221 te Houten
Aanmelden: via info@fodok.nl

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |