naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Pleinbioscoop: Coming To Your Senses 25 augustus 2017 

Pleinbioscoop: Coming To Your Senses 25 augustus 2017 - Nieuws

10 augustus 2017Op vrijdag 25 augustus vindt voor de derde maal een bijzondere avond plaats op de Pleinbios, waarbij de dovencultuur centraal staat. Dove en slechthorende jongeren bemannen voor één avond alle posten van de openluchtbioscoop, van de bar tot de kaartverkoop. Met Nederlandse Gebarentaal kun je dus overal terecht. Wie geen gebarentaal kent is zoals altijd van harte welkom, maar zal creatief moeten communiceren. Om de avond luister bij te zetten is er ook een uitgebreid randprogramma in het teken van de dovencultuur. De hoofdfilm van de avond is Guardians of the Galaxy vol. 2.

Afbeelding: Pleinbioscoop: Coming To Your Senses 25 augustus 2017Korte films in première
Voor de gelegenheid hebben we dit jaar het initiatief genomen tot maar liefst twee korte films, die op deze avond in première gaan. Beide films zijn Rotterdamse producties. 'Sudden Deaf', een productie van 48 Hour Film Project Rotterdam en regisseur Marc Eikelenboom, gaat over een man die plotseling doof wordt. De film heeft een bijzonder geluidsontwerp: doordat er alleen lage, 'voelbare' bastonen zijn gebruikt is de filmervaring gelijk voor dove en niet dove kijkers. Stadsdichter Derek Otte heeft een gedicht geschreven dat naar gebarentaal is vertaald. Terwijl Derek het gedicht live ten gehore brengt op de Pleinbioscoop zijn de handen van een gebarentolk poëtisch in beeld gebracht. Dit project is geregisseerd door Dominique van Ommen.

Feestelijk programma
Ook voorafgaand aan het filmprogramma is er van alles te beleven in het kader van dovencultuur. Pleinbioscoop Rotterdam viert dit jaar haar dertigste verjaardag en pakt daarom extra groot uit. Zo kun je onder andere meedoen en kijken naar gebarenkaraoke. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met de jongerengroep Swan Harbour, onderdeel van de Rotterdamse stichting Swedoro (Stichting Welzijn Doven Rotterdam). Zij hebben vrijwilligers geworven, programmaonderdelen bedacht en uitgevoerd en promotie gemaakt.

Praktische informatie
Pleinbioscoop Rotterdam vindt plaats in het Museumpark. De locatie is op 10 minuten loopafstand van Rotterdam Centraal Station en 3 minuten lopen van de dichtstbijzijnde metrohalte (Eendrachtsplein). Er bevindt zich een parkeergarage ('Museumpark') onder het terrein, waarvoor u online met korting een plaats kunt reserveren. Het terrein is vanaf 20.00 uur geopend, het filmprogramma begint rond 21.15 uur. De avond is om 00.00 uur weer afgelopen. Tickets kosten 5 euro, of 1 euro met een Cinevillepas. De tickets kunnen online besteld worden of aan de kassa op locatie gekocht, met pin of contant geld.
Website: http://pleinbioscooprotterdam.nl/coming-senses-pleinbios-en-dovencultuur/

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |