naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Nieuws / Website www.erbijhoren.nl online 

Website www.erbijhoren.nl online - Nieuws

13 juli 2017Een unieke site, speciaal bedoeld voor slechthorende en dove kinderen en jongeren.
Van elkaar kun je leren! Vanuit die gedachte is het project Erbij Horen door Stichting Hoormij en FODOK gestart om tips op te halen bij slechthorende en dove kinderen en ze aan te reiken via een website. Tips die je helpen om aansluiting te vinden bij andere kinderen en die je helpen om in allerlei situaties goed voor jezelf op te komen.


Afbeelding: Website www.erbijhoren.nl onlineOnderzoeken wijzen uit dat slechthorende en dove kinderen in het regulier onderwijs het sociaal vaak moeilijker hebben dan hun goed horende klasgenoten. Dat geldt met name voor de leeftijd van 8 tot 15 jaar. Vanuit het project zijn diverse bijeenkomsten geweest met kinderen en jongeren om de tips te verzamelen. Die tips staan nu allemaal op de website.

Vier thema's
De website is ingedeeld in vier thema's; de thuissituatie, de basisschool, de middelbare school en vrije tijd. Bij elk thema staan veel leuke en slimme tips in de vorm van tekst, films en tekeningen. Die tekeningen zijn gemaakt door Geeske van Voorthuijsen die zelf slechthorend is en dus goed begrijpt tegen welke problemen je allemaal aan kunt lopen.

Tips? Geef ze door!
De site wordt de komende tijd uitgebreid met nieuwe tips. De website nodigt kinderen en jongeren uit om vooral tips in te sturen. Via Facebook, Twitter en Instagram bespreken we tips met de kinderen en jongeren. De jongerenorganisaties SH-Jong en Nederlandse Dove Jongeren gaan hier onder andere actief mee aan de slag.

Neem voor meer informatie contact op met projectleider Arend Verschoor, via arend.verschoor@stichtinghoormij.nl

Het project Erbij Horen, inclusief de website, is mede mogelijk gemaakt door:
Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), Cornelia Stichting, Participatiefonds van de NVVS, Sponsorloop Martinus van Beekschool te Nijmegen en diverse donaties.

www.erbijhoren.nl

Klik op de tekst om het volledige bericht te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere berichten door het invullen van een trefwoord in het tekstvak rechts boven.

Indien u nieuws wilt laten plaatsen op oorakel.nl, kunt u mailen naar nieuws@oorakel.nl 

Alleen nieuws met een algemeen, vernieuwend en/of een landelijk karakter komt in aanmerking voor plaatsing. Dat betekent dat de inhoud van nieuwsberichten kan variëren van berichten over nieuwe technische hulpmiddelen tot nieuwe organisaties of projecten tot aankondigingen van landelijke en/of vernieuwende activiteiten voor slechthorenden en doven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |