naar het menu naar de content Oorakel informatie & advies
U bent hier: Home / Vraagbaak / Horen via ringleiding 

Horen via ringleiding - Vraag

Vraag

Bestaat een neklus, welke het ringleidingsignaal kan ontvangen en doorgeven aan de hoorapparaten ? De huidige kleine hoorapparaten hebben zulke kleine spoelen dat het signaal vaak te zwak is, vooral in grotere ruimten met ringleiding (crematoria e.d.)

Antwoord

Er bestaan inderdaad ook draadloze ringleidingsystemen. Bij deze systemen hangt de ringleidinglus (met een ontvanger) om uw nek, en is er een zender aangesloten op de geluidsbron (bijvoorbeeld TV of geluidsinstallatie).
Hier heeft u echter niets aan in een openbare ruimte (zoals crematorium) waar een ringleiding ligt. U moet het echt doen met de apparatuur die in de betreffende zaal aanwezig is. Soms heeft een zaal (bijv. theater) een ander systeem, waarbij een grote zender is aangesloten op de geluidsbron, en dan delen ze aan de bezoekers een speciale ontvanger met ringleidinglus uit.
Overigens zal het geluid ook via zon ringleidinglus om de hals, op dezelfde manier het hoortoestel in gaan als bij een vaste ringleiding.
Heeft u met uw audicien overlegd of het inderdaad aan uw ringleidingspoel in het hoortoestel ligt? En zou de audicien daar nog iets aan kunnen doen?

Als u eens andere oplossingen zou willen uitproberen (puur om te weten te komen of een ander systeem beter helpt), zou u een afpsraak kunnen maken bij een informatiecentrum. Bijvoorbeeld bij www.hoorinfotheek.nl (een aantal hulpmiddelencentra van GGMD, Pento en Libra).

Als u merkt dat een ringleiding in een ruimte niet goed werkt, kunt u dit melden bij de Stichting Hoormij, via https://www.hoorwijzer.nl/zoek-en-kies/gebouwen-met-voorziening/melding.html. Dit is uiteraard alleen zinvol als het aan de zaal ligt, dus niet aan uw hoortoestel.
« terug

Klik op de tekst om de gehele vraag en het antwoord te kunnen lezen!

U kunt ook zoeken in oudere vragen door het invullen van een trefwoord in het zoekvak rechts boven.

  ©2019 Oorakel informatie & advies - info@oorakel.nl - 070 - 3848308 - powered by e-Boys  
home | colofon | sitemap |